Atât plăcuțele de frână, cât și discurile de frână sunt consumabile. Acestea sunt vitale pentru încetinirea mașinii dumneavoastră, fie că este brusc pentru a evita un obstacol/pericol, fie pentru a opri ușor la semafoare. Ele trebuie înlocuite în mod regulat pentru a asigura funcționarea corectă a frânelor, procedura de înlocuire nefiind una complicată; cu toate acestea, pentru a vă asigura că este făcut corect, vă recomandăm schimbarea acestora de către mecanici profesioniști, deoarece sunt esențiale pentru siguranță, nu doar a dumneavoastră, ci și a celorlalți utilizatori ai drumului din jur. 

 

Cum ar trebui schimbate discurile și plăcuțele? 

 

La fel ca arcurile de suspensie, amortizoarele sau anvelopele, ar trebui să schimbați întotdeauna plăcuțele de frână și discurile de frână de pe ambele roți ale unei osii, chiar dacă piesele corespunzătoare de pe cealaltă parte a osiei arată decent. Acest lucru va asigura o frânare uniformă pe ambele roți, ceea ce poate fi de mare importanță, mai ales în situații de urgență. Dacă garnitura plăcuțelor de frână pe o parte se uzează mai repede decât pe cealaltă, sau dacă unul dintre discuri se ruginește, asigurați-vă că verificați etrierele de frână pentru murdărie și rugină. 

 

De unde știi când să schimbi plăcuțele de frână? 

 

Plăcuțele de frână trebuie înlocuite atunci când garnitura are o grosime mai mică de 2 mm, cu excepția cazului în care producătorul indică o valoare diferită. 

Cel mai comun semn care indică că garnitura plăcuței este uzată este un scârțâit metalic atribuit unei mici bucăți de metal atașată la placa plăcuței de frână. Sunetul pe care îl produce este un avertisment pentru șofer că garnitura plăcuțelor de frână a devenit prea subțire. Nu ar trebui să ignori niciodată acest sunet. Mașinile mai noi sunt echipate cu senzori electronici pentru grosimea căptușelii, care fac ca un control dedicat de pe tabloul de bord să se dezactiveze după ce căptușeala se uzează. 

Un alt semn al uzurii plăcuțelor de frână poate fi un nivel scăzut al lichidului de frână. Când este activat, controlul lichidului de frână nu indică neapărat o scurgere. Nivelul lichidului de frână scade pe măsură ce pistoanele de frână sunt împinse afară și înlocuite cu lichid. Lichidul revine la nivelul normal după ce sunt montate plăcuțe noi. Amintiți-vă, totuși, că lichidul de frână este foarte higroscopic și că conținutul prea mare de apă îi scade punctul de fierbere. Deci, atunci când înlocuiți plăcuțele de frână, o idee bună este să verificați nivelul lichidului cu ajutorul unui manometru  și, dacă este necesar, să îl înlocuiți cu un lichid proaspăt adecvat. 

         Înlocuire discuri și plăcuțe frână 

Dacă nu aveți suficient timp să vă aduceți mașina la service, un reprezentant de-al nostru poate prelua mașina pentru dumneavoastră, în funcție de locație (raza orașului Timișoara), pentru un tarif estimat în funcție de numărul de kilometrii parcurși până la service. 


 Odată ce mașina a ajuns în service veți fi ținut la curent cu reparațiile necesare pentru remedierea problemelor pentru care mașina dumneavoastră a ajuns în unitatea noastră de reparație. Vă vom comunica telefonic sau pe WhatsApp atât termenul estimativ pentru reparație, cât și costurile estimative.


Dacă se optează pentru predarea la domiciliu, plata se va efectua prin virament bancar. 


Pentru asigurarea integrității bunului, predarea și primirea autoturismului se va face pe baza unui scurt video din care să reiese că mașina nu are lipsuri sau zgârieturi despre care proprietarul să nu aibă cunoștiință. 

SERVICIU PRELUARE-PREDARE AUTO FĂRĂ DEPLASARE PERSONALĂ

În lucru...

         Altele

 

Suntem aici pentru a rezolva eficient și precis orice problemă legată de defectele electrice ale vehiculului tău. Indiferent dacă te confrunți cu sisteme electrice inoperative, lumini de avarie aprinse sau componente electrice cu funcționare defectuoasă, echipa noastră de specialiști este pregătită să identifice și să remedieze rapid orice problemă.

 

Procesul Nostru de Identificare și Remediere a Defectelor Electrice

 Punem un accent deosebit pe identificarea precisă și soluționarea rapidă a problemelor electrice. Iată cum abordăm procesul de identificare și remediere pentru a restabili funcționarea optimă a sistemelor electrice ale vehiculului tău:

 

  • Diagnosticare Avansată: Începem prin utilizarea echipamentelor de diagnosticare de ultimă generație pentru a identifica cu precizie problemele electrice. Aceasta ne permite să detectăm rapid erorile, să citim codurile de eroare și să identificăm sistemele sau componente specifice afectate.

  • Inspecție Detaliată: După ce identificăm posibilele surse ale problemelor, efectuăm o inspecție detaliată a sistemelor și componentelor electrice pentru a verifica fizic conexiunile, cablajul și integritatea componentelor.

  • Remedierea Defectelor: Odată ce problemele sunt identificate, luăm măsuri pentru a remedia defectele electrice. Acest lucru poate implica înlocuirea sau repararea componentelor defecte, recondiționarea cablajelor sau reglarea parametrilor pentru o funcționare corectă.

  • Testare Riguroasă: După remediere, efectuăm teste riguroase pentru a verifica funcționarea corectă a sistemelor electrice. Acest lucru include verificarea comunicării între modulele electrice, testarea componentelor pentru a ne asigura că funcționează corespunzător și eliminarea oricăror erori rămase.

  • Asigurarea Calității: Înainte de finalizarea lucrărilor, efectuăm o ultimă verificare și testare pentru a ne asigura că toate sistemele și componente funcționează așa cum trebuie.

Beneficiile Identificării și Remedierii Defectelor Electrice

La Cosparally Service, identificarea și remedierea defectelor electrice aduce numeroase avantaje, inclusiv:

  • Restaurarea funcționării corecte a sistemelor electrice
  • Păstrarea siguranței și a eficienței vehiculului
  • Redobândirea funcționării optime a componentelor electrice
  • Prevenirea potențialelor probleme viitoare

         Identificare și remediere defecte electrice 

 

  Dacă te confrunți cu trepte de viteză nesincronizate, zgomote ciudate sau schimbări bruște în experiența de conducere, suntem aici pentru a restabili performanța și funcționarea optimă a cutiei tale de viteze.

 

Procesul Nostru de Recondiționare

La Cosparally Service, înțelegem importanța cutiei de viteze pentru funcționarea corectă și sigură a vehiculului tău. Iată cum abordăm procesul de recondiționare pentru a asigura că vei experimenta o experiență de conducere netedă și fiabilă:

  • Evaluarea Detaliată: Începem prin efectuarea unei diagnoze amănunțite a stării cutiei tale de viteze. Tehnicienii noștri experimentați analizează fiecare aspect, de la funcționarea generală până la zgomotele anormale sau treptele de viteză nesincronizate.

  • Demontare și Curățare: Cutia de viteză este demontată cu grijă, iar toate componentele sunt curățate în profunzime. Această etapă este esențială pentru a detecta uzura și a pregăti cutia pentru recondiționare.

  • Identificarea și Înlocuirea Componentelor Defecte: Componentele uzate sau deteriorate sunt identificate și înlocuite cu piese de înaltă calitate sau reparate, în funcție de caz. Aici ne asigurăm că fiecare componentă este adusă la standardele de performanță optime.

  • Reglaje și Ajustări Precise: Tehnicienii noștri talentați efectuează reglaje și ajustări precise pentru a asigura o funcționare netedă și corectă a cutiei de viteze. Aceasta include setarea sincronizării și a altor parametri critici.

  • Testare Riguroasă: Cutia de viteză recondiționată este supusă la teste riguroase în diferite condiții de conducere. Aceste teste includ schimbarea treptelor de viteză, verificarea presiunilor și funcționarea generală pentru a asigura siguranța și performanța.

  • Asamblare și Montare: După trecerea cu succes a testelor, cutia de viteză este asamblată și montată înapoi în vehiculul tău, asigurându-ne că totul funcționează perfect.

Beneficiile Recondiționării Cutiilor de Viteze

Recondiționarea cutiilor de viteze la Cosparally Service oferă numeroase beneficii, inclusiv:

  • Prolongarea duratei de viață a cutiei de viteze
  • Redobândirea performanței optime a vehiculului
  • Economii semnificative comparativ cu înlocuirea completă
  • Revenirea la o experiență de conducere fără probleme și confortabilă

 

Suntem dedicați oferirii serviciilor de recondiționare de cea mai înaltă calitate pentru a-ți restabili încrederea în vehiculul tău. Echipa noastră pasionată și experimentată este aici pentru a răspunde la întrebări și pentru a te asista în orice fel posibil.

         Recondiționare cutii de viteze automate/manuale

   

 Recondiționarea motorului reprezină întreținerea unui motor uzat, cu scopul îmbunătățirii performanței și eficienței acestuia. Acest lucru, la rândul său, îi poate prelungi durata de viață.


   Motorul este cea mai importantă parte a oricărei mașini, fapt pentru care recondiționarea motorului ar trebui să fie făcută de către un profesionist. Este obișnuit ca unii proprietari de mașini să încerce recondiționarea motorului urmând instrucțiunile din manualulul mașinilor. Recomandarea noastră este să vă adresați unui specialist, din cauza complexității motorului și a importanței acestuia în funcționarea vehiculului dumneavoastră.


   Motoarele recondiționate sunt motoare uzate care au suferit modificări. Aceasta include înlocuirea pieselor, reproiectarea sau relucrarea pentru a face un motor nou. Ele pot funcționa aproape ca noi și sunt menținute la standarde stricte, făcându-le o opțiune sigură și de dorit.


   Recondiționarea motorului poate implica o serie de servicii diferite, în funcție de deteriorarea motorului existent. Acest lucru ar putea fi orice între o reconstrucție majoră a motorului până la un service. Astfel de servicii includ redimensionarea tijei, alezarea liniei, reparații, repararea fisurilor sau chiar înlocuirea pieselor de motor precum alternatoare, bujii, pompe și carburatoare.

         Recondiționare motoare Diesel/Benzina 

REPARAȚII

 

Beneficiile unui Sistem de Climatizare Eficient

Un sistem de climatizare funcțional este esențial pentru confortul tău în timpul condusului, mai ales în zilele călduroase de vară. Iată cum serviciul nostru de verificare și încărcare a sistemului de climatizare îți poate aduce beneficii semnificative:

  • Răcire Eficientă: Cu un sistem de climatizare funcțional, vei putea menține o temperatură confortabilă în interiorul vehiculului, indiferent de condițiile exterioare.

  • Calitatea Aerului: Un sistem de climatizare bine întreținut filtrează aerul din exterior, eliminând particulele de praf și alergeni, ceea ce contribuie la calitatea aerului din habitaclu.

  • Prevenirea Dezmorțirii Parbrizului: Sistemul de climatizare poate ajuta la menținerea unei temperaturi constante în interior pentru a preveni aburirea și înghețarea parbrizului în timpul iernii.

 

Procesul Nostru de Verificare și Încărcare a Sistemului de Climatizare

La Cosparally Service, punem la dispoziție experiența și tehnicile necesare pentru a asigura funcționarea corespunzătoare a sistemului tău de climatizare. Iată cum abordăm procesul de verificare și încărcare:

  • Evaluarea Detaliată: Tehnicienii noștri experimentați efectuează o evaluare detaliată a sistemului tău de climatizare pentru a identifica eventualele probleme sau scurgeri de gaz refrigerant.

  • Verificare a Presiunii: Măsurăm nivelul de presiune al gazului refrigerant pentru a ne asigura că este în parametrii optimi pentru răcire eficientă.

  • Testare pentru Scăpări: Efectuăm teste pentru a detecta eventuale scurgeri de gaz refrigerant, deoarece acestea pot afecta eficiența sistemului.

  • Încărcare și Reumplere: Dacă nivelul de gaz refrigerant este scăzut, procedăm la încărcarea sistemului cu gaz refrigerant de calitate pentru a asigura o răcire eficientă.

  • Testare a Funcționării: După încărcare, efectuăm teste pentru a ne asigura că sistemul funcționează corect, furnizând aerul răcit în mod corespunzător.

         Verificare și încărcare A/C

 

Lichidele joacă un rol important în aproape fiecare aspect al mașinii dvs., inclusiv economia de combustibil și longevitatea. Menținerea acestora la nivelul corespunzător va ajuta mașina dvs. să reziste mai mult și să conduceți mai bine, lucru pe care îl putem obține cu toții.


Ulei de motor


  După combustibil, uleiul este cel mai important fluid al mașinii dvs. Componentele motoarelor se rotesc de mii de ori pe minut, iar uleiul este cel care menține totul în mișcare fără probleme.


  Majoritatea mașinilor au o joja în compartimentul motorului, care vă permite să inspectați rapid uleiul. Cel mai bine este să vă verificați uleiul după ce motorul a fost oprit timp de cel puțin 10 minute, astfel încât uleiul să se poată depune în partea de jos și să se răcească. Mai întâi, trageți joja afară și ștergeți-o cu un prosop sau o cârpă. Apoi, reintroduceți-l și trageți-l înapoi. Joja este marcată cu indicatori de maxim și minim care arată cât de mult ulei este în motorul dumneavoastră. Uleiul de pe joja ar trebui să fie aproape de maxim. Dacă este la sau sub minimul, adăugați imediat mai multe. O citire scăzută ar putea indica că motorul dumneavoastră are scurgeri sau arde ulei, ceea ce poate provoca daune dacă nu este tratat.


Lichidul de răcire


  Cu toată arderea și frecarea care se întâmplă într-un motor, acesta produce multă căldură. Lichidul de răcire (cunoscut și sub numele de antigel) funcționează pentru a menține totul, bine, rece, absorbind căldura motorului și disipând-o prin radiator. Menținerea nivelului corect al lichidului de răcire previne supraîncălzirea.


  Trebuie să verificați acest lichid la fiecare 50.000 de mile, dar dacă există o scurgere sau altă problemă, este important să știți cum să-l completați. Avertisment: Nu verificați niciodată lichidul de răcire când motorul este fierbinte. Lichidul de răcire sub presiune poate pulveriza și poate provoca arsuri. Așteptați întotdeauna ca motorul să se răcească complet înainte de a verifica lichidul de răcire.
Procesul de verificare a lichidului de răcire variază de la mașină la mașină. Dacă mașina dvs. are un rezervor de expansiune a lichidului de răcire, uitați-vă pentru a vedea dacă lichidul de răcire se află între indicatorii de minim și maxim de pe rezervor. Dacă nu, deschideți capacul radiatorului pentru a vedea dacă lichidul de răcire este umplut până sus. Înainte de a adăuga lichid de răcire, asigurați-vă că este un tip omologat pentru vehiculul dvs. și acordați radiatorului câteva minute pentru a „ructa” orice bule de aer prinse înainte de a pune capacul înapoi.

 

Ulei de servodirecție


  Nu există un interval de timp stabilit pentru când lichidul de servodirecție trebuie înlocuit, dar ar trebui să știți totuși cum să îl verificați.

  Ca și în cazul altor fluide, căutați fie o joja, fie un rezervor în compartimentul motorului. Procesul este similar prin faptul că veți îndepărta joja sau veți verifica marcajele de pe rezervor. Dacă lichidul este scăzut, completați-l, dar este esențial să utilizați tipul specificat pentru vehiculul dumneavoastră pentru a evita deteriorarea. Dacă descoperiți că adăugați frecvent lichid, este probabil să existe o scurgere, iar mașina dvs. va deveni din ce în ce mai dificil de condus dacă nu este rezolvată.

 

Lichidul de frână


  Importanța frânelor mașinii tale nu are nevoie de explicații. Frânele mașinilor moderne sunt hidraulice, ceea ce înseamnă că fluidul conectează pedala de frânele în sine. Când pășiți pe pedală, un piston presurizează lichidul de frână în interiorul liniilor, ceea ce face ca plăcuțele de frână să se prindă pe rotoare și să încetinească mașina. Ar trebui să se întâmple instantaneu – dacă există vreo întârziere sau senzație anormală la pedala de frână, lichidul este primul lucru de verificat.


  În timp, lichidul de frână poate deveni contaminat cu apă, ceea ce poate face ca conductele de frână să ruginească. De asemenea, se pot forma scurgeri, ceea ce duce la o senzație spongioasă a pedalei sau la o performanță neregulată a frânării. Majoritatea mașinilor au un rezervor de lichid de frână în compartimentul motorului, iar verificarea acestuia  este la fel de simplă ca să aruncați o privire la nivelul și culoarea acestuia. Ca și în cazul altor fluide, asigurați-vă că nivelul se încadrează între indicatorii minim și maxim. Adaugă mai mult dacă este sub minimul, dar asigură-te că este un tip compatibil cu mașina ta. Lichidul de frână este disponibil în mai multe varietăți, cu propriile lor culori distincte, dar toate ar trebui să fie translucide, nu tulbure sau întunecate. Dacă nu puteți vedea prin lichidul de frână,   înlocuiți-l.

 

Lichidul de transmisie


  Lichidul de transmisie are un scop similar cu uleiul din motor: lubrifiază și răcește componentele din interiorul transmisiei. Transmisiile conțin viteze, ambreiaje (chiar și în cazul automatelor) și supape care trebuie să se miște fără probleme pentru a oferi schimbări fără probleme. În timp ce multe transmisii vin cu lichid „pe viață” care nu ar trebui să fie niciodată înlocuit, lichidul de transmisie prost poate provoca schimbări bruște, zgomote ciudate și explozii necontrolate care îngreunează conducerea.


  Dacă întâmpinați probleme cu transmisia, verificați mai întâi lichidul. Unele mașini au o joja, însă altele necesită un mecanic profesionist pentru a inspecta starea lichidului. Dacă mașina dvs. are o joja, procesul este același ca mai sus, deși va trebui să aveți motorul pornit și transmisia în Parcare sau Neutru pentru a obține o citire precisă. Verificați nivelul lichidului, precum și starea acestuia. Ar trebui să fie de culoare chihlimbar sau roșu și să se simtă neted. Ca și în cazul altor fluide, dacă este întunecat, tulbure sau murdăros, înseamnă că există o problemă care trebuie inspectată.


  Pentru a adăuga lichid de transmisie, turnați-l în tubul de umplere, dacă vehiculul dvs. are unul. După verificarea nivelului lichidului de pe joja, deplasați selectorul de viteze prin trepte cu piciorul pe frână pentru a ajuta noul lichid să curgă prin transmisie. Transmisiile sunt echipamente complexe, așa că, dacă continuați să aveți probleme, cel mai bine este să contactați un profesionist.


Lichidul de parbriz


  Lichidul de spălare a parbrizului nu are niciun efect asupra performanței mașinii dvs., dar este totuși vital pentru a conduce în siguranță. La urma urmei, dacă nu vezi unde mergi, nu vei ajunge prea departe.

  Din fericire, este cel mai ușor lichid de întreținut. Puteți cumpăra ulcioare de la benzinării sau magazinele de aprovizionare auto. Pur și simplu turnați lichidul în rezervor până când este plin, închideți capacul și porniți la drum.

         Verificare și înlocuire lichide

 

A venit timpul să faceți distribuția mașinii dumneavoastră ?


Deteriorarea sau ruperea curelei ori lanțului de distribuție, deteriorarea rolelor, pot duce la defectarea motorului. Întrucât ne dorim să vă bucurați cât mai mult timp de mașina dumneavoastră, dar și să aveți parte de călătorii sigure și confortabile, puteți efectua aceste lucrări în unitatea noastră.

 

Când este necesara schimbarea distribuției ?


Înlocuirea kit-ului de distribuție se realizează în intervalele de timp și kilometri specificate de producătorul automobilului pe care îl conduceți. În principiu, producătorii recomandă ca întreg kit-ul să fie schimbat la 60.000 de kilometri parcurși sau o dată la 3 ani, dacă mașina are distribuție pe curea și la 100.000 de kilometri sau din 4 în 4 ani dacă automobilul are distribuție pe lanț. 

Trebuie ținut cont de faptul că acest kit se schimbă preventiv, pentru a evita distrugerea parțială sau totală a motorului.
Se recomandă să înlocuiți distribuția dacă ați achiziționat recent o mașină SH, despre care nu un aveți istoric care să demonstreze că aceste lucrări s-au efectuat recent sau la timp.

Avantajele de care veți beneficia alegând unitatea noastră:


Efectuam lucrări de schimb al distribuției pentru orice autoturism, SUV sau dubă de mici dimensiuni, sub 3.5 t;
Oferim servicii de diagnoză computerizată pentru resetarea/recalibrarea anumitor senzori care se demontează pentru acest tip de lucrare.
Dispunem de mai multe puncte de lucru individuale, astfel că mașină dumneavoastră vă fi reparată în cel mai scurt timp.
Pentru informații suplimentare referitoare la manopera de schimbare a distribuției sau dacă aveți nevoie de un simplu sfat, vă așteptam să ne contactați telefonic sau prin formularul de pe site!

 

Atenție! Nu  efectuăm schimbul de distribuție cu piesele aduse de client !

         Înlocuire kit distribuție

 
 Lichidul dumneavoastră de transmisie lucrează în mod constant pentru a reduce solicitările exercitate asupra cutiei de viteze și pentru a o menține să funcționeze la performanță maximă. Dar, că majoritatea lubrifianților, va trebui în cele din urmă să fie înlocuit, sau o acumulare lentă a depunerilor poate cauza înfundarea filtrului de transfer de ulei și poate deteriora componentele acestuia, ceea ce duce la reparații costisitoare.
 
 
      Când ar trebui să vă schimbăți  lichidul de transmisie și filtrul?
 
 Dacă vehiculul dvs. nu are un sistem de monitorizare a duratei de viață a uleiului care vă avertizează automat când trebuie schimbat uleiul de transmisie, a știi când să schimbăți lichidul de transmisie și filtrele poate fi o știință imperfectă, dar există instrucțiuni pentru diferite modele de vehicule:
 
-Transmisiile manuale necesită de obicei o schimbare de ulei la fiecare 48.000 până la 80.000 km.
-Transmisiile automate schimbă de obicei uleiul de transmisie la fiecare 96.000 până la 160.000 km.
 
 Se recomandă schimbarea filtrului de ulei de transmisie în același timp cu uleiul.
Dacă ați reparat o scurgere de transmisie, asigurați-vă că schimbăți uleiul după repararea acestuia și umpleți-l complet. 
 
 
      Ce este cutia de viteze?
 
 Cutia de viteze este un ansamblu de roți dințate( pinioane sau așa-zisele "viteze")  care are rolul de a transfera forță și mișcarea de rotație, permițându-ne astfel să circulăm cu viteze diferite. Fără aceasta, autovehiculele s-ar deplasa cu o singură viteză și în același sens de mers. 
 
      De ce trebuie să verificați nivelul uleiului din cutia de viteze?
 
 Lăsarea vehiculului fără ulei pentru cutia de viteze poate face că transmisia să schimbe incorect sau să nu schimbe deloc. Este posibil să vă simțiți lipsă de viteze sau să simțiți o„senzație de trepidat” în timpul conducerii. Nivelurile de ulei necorespunzătoare pot cauza deteriorarea permanentă a cutiei de viteze și reparații costisitoare.
 Uleiul din cutia de vitezeare rolul dea preveni șlefuirea dinților în angrenaje și contactul metal pe metal care deteriorează piesele auto. Nivelul uleiului din cutia de viteze nu trebuie să scadă semnificativ între schimburile de ulei. Dacă trebuie completat semnificativ pentru a ajunge la nivelul corect, verificăți dacă există scurgeri.
 
     Cum să verificați nivelul uleiului din cutia de viteze?
 
Deoarece aceste intervale sunt foarte mari, o modalitate bună de a evalua starea de sănătate a uleiului este verificarea culorii acestuia. Uleiul nou este de culoare deschisă(de obicei roșu) și translucid, dar pe măsură ce se deteriorează sau acumulează depuneri, se poate întuneca, își poate pierde claritatea și poate dezvoltă un miros de arsură din cauza oxidării.
 
     Cum se verifică uleiul pentru cutiile de viteze?
 
Deschideți capotă și căutați joja pentru uleiul de transmisie (locația acesteia ar trebui să fie indicată în manualul de utilizare). Dacă modelul dvs. nu o are,va trebui să ridicați vehiculul cu ajutorul unui cric sau al unui elevator și să scoateți cu grijă capacul de umplere a transmisiei de pe ansamblul transmisiei.
 
Scoateți joja de ulei din tubul de umplere. Dacă vehiculul a  fost ridicat,testați uleiul introducând în sistem un instrument, cum ar fi o riglă sau o șurubelniță.
 

         Înlocuire ulei cutie de viteze automată/ manuală

 

Pentru funcționarea mai bună a mașinii dumneavoastră și pentru prelungirea duratei de viață a acesteia, este esențial să priotizați întreținerea regulată a acesteia. 

Schimbarea uleiului și al filtrelor este unul din cele mai importante servicii pe care le puteți rezerva pentru mașina dumneavoastră, deoarece uleiul reprezintă una din părțile esențiale ale oricărui motor cu ardere, neglijarea schimbului acestuia putând duce la reparații costisitoare. 

 

 De ce se schimbă uleiul și filtrele ? 

 

Un filtru de ulei vă protejează motorul de eventualele daune prin îndepărtarea contaminanților (murdărie, ulei oxidat, particule metalice etc.) care se pot acumula în uleiul de motor din cauza uzurii motorului.  

Uleiul de motor lubrifiază părțile în mișcare ale motorului mașinii dumneavoastră, ajutându-le să funcționeze eficient în timpul arderii. Mașina nu s-ar mai mișca fără ulei de motor. Piesele metalice s-ar freca, provocând daune ireversibile ale motorului. 

Uleiul trebuie să rămână curat pentru a funcționa corect. Dar, deoarece captează cu ușurință praful, murdăria și alte particule, acest lucru nu este întotdeauna posibil. 

Uleiul de motor trece prin filtru și orice murdărie sau resturi pe care le-a acumulat sunt prinse acolo. Acest lucru menține uleiul fără particule și un lubrifiant eficient pentru cât mai mult timp posibil. Dacă nu îl înlocuiți în mod regulat, filtrul de ulei se poate bloca de toate aceste resturi. Orice blocaj va reduce cantitatea de ulei care poate trece prin el, provocând daune grave motorului dumneavoastră. 

Un filtru de ulei este proiectat să reziste la aceeași lungime ca și uleiul de motor, așa că ar trebui să le înlocuiți întotdeauna împreună. 

 

În constă schimbul de ulei și filtre? 

 

Acesta constă într-o scurgere completă și reumplere a uleiului de motor și montarea unui filtru de ulei nou-nouț. În timpul schimbului de ulei și filtru, un mecanic urmează cinci pași simpli: 

- scoate dopul de baie (bitul de pe partea inferioară a mașinii dvs. care păstrează uleiul în mașină) și golește uleiul;

- scoate filtrul de ulei;

- înlocuiește dopul de baie; 

- înlocuiește filtrul de ulei; 

- umple uleiul la nivelul corect (folosind tipul potrivit de ulei și umplut la nivelul corect). 

 

Cât de des trebuie să schimbi uleiul și filtrele? 

 

Vă recomandăm să faceți revizia periodică la cel puțin un an, sau la fiecare 15.000  km. Cu toate acestea, vă recomandăm să verificați manualul producătorului pentru a confirma intervalul de service specific pentru vehiculul dumneavoastră. 

 

Identificare filtrelor și a uleiului corespunzător joacă un rol major, de aceea vă așteptăm în unitatea noastră de service!  

 

         Înlocuire ulei și filtre

ÎNTREȚINERE

Program service: Luni-Vineri 09:00-18:00

Politica de utilizare cookies

Termeni și condiții de utilizare GDPR

 

Contact: 07243747600757269300

Informații utile

La începutul anului 2021 am decis să extindem afacerea prin lansarea de servicii de vânzare online.

Pentru a facilita accesul la produsele comercializate de noi în magazinul de prezentare aflat la sediul secundar al firmei, vom veni în sprijinul clienților cu propunerea de a le achiziționa online.

Pe scurt, despre ceea ce facem

© 2022 Copyright Cosparally.com. Toate drepturile rezervate